Legalább az Aperol jó volt - milánói hétvége

by - 5:31:00

Hello Dolls,





Már szinte idejét sem tudom annak, mikor ültem le írni, vagy egyáltalán fordult meg a fejemben az írás gondolata. Az elmúlt pár hónap elég hektikusan telt: szakdolgozat és államvizsga, költözés és nyaralás - ez utóbbi miatt nyilván nem sajnáltatom magam. Ezek után kisebb egzisztenciális válság áldozata lettem: a frissdiplomás munkakeresés igen-igen megviselt, az újév azonban kicsit erőt adott ahhoz, hogy változtassak az elmúlt hónapok szörnyen borús világszemléletén.

Utoljára igen-igen régen jelentkeztem, és mint látjátok, azóta néhány kisebb változtatáson is átesett az oldal. Néhány bejegyzés törlésre került, illetve a kinézet is megújult. Úgy éreztem, némelyik írást elkapkodtam, így jobbnak láttam örökre megszabadulni tőlük. Tudom, elhanyagoltam a blogot, ez leginkább az időhiánynak tudható be, na meg annak, hogy gyakorta elbizonytalanodom. Mostanra azonban azt hiszem, kezd bennem megérni az elhatározás, hogy újra a klaviatúra mögé üljek. Az oldal pontos koncepciója még számomra is kérdéses, de mivel eddig is szerettem beszámolni az utazásaimról - és úgy tűnik ez idén sem lesz másképpen - útinaplókkal még biztosan találkozattok a jövőben, amelyek szintén kisebb változáson esnek majd át. Természetesen amiket már korábban megírtam, még a régi stílusban kerülnek feltöltésre, az elkövetkezőkben azonban igyekszem az új elgondolás alapján megírni az élményeket.
Mivel igen közel állnak hozzám, az életmód vonalat is szeretném egy kicsit képviselni, de távol álljon tőlem a beauty guru magasságokba való emelkedés. Nem a világmegváltás a célom, csupán tapasztalatokat és gondolatokat szeretnék veletek megosztani, az már csak külön öröm, ha valakinek esetleg ezzel segítséget is nyújthatok.
Sok tervem van az oldallal kapcsolatban, amiket szertnék megvalósítani a jövőben,
Most pedig jöjjön, aminek jönnie kell!

Milánó minden világutazó listáján előkelő helyen szerepel, hiszen a divat egyik fellegvára, az olasz csizma egyik ékköve, így nem volt kérdés, hogy bizony nekünk is kötelező ellátogatni. Nos, hogy jól tettük-e, még most sem sikerült rájönni.
A rövid, de annál élménydúsabb millánói mesénk igen borúsan indult, a szó legszorosabb értelmében, hiszen a földetérést követően szinte ránkszakadt az ég az olasz városban. Első körben farkaséhesen kerestünk egy kávézót, ahol megbújhattunk a semmit sem kímélő vihar elől és szerencsénkre a végcélnak számító szállodától nem messze éppen akadt egy kedves kis pékség, ahol délelőtt tizenegy órakor egy pohár olasz borral indítottuk a napot - és akkor még nem tudtuk, hogy ez lesz a napunk fénypontja. Az eső töretlenül ostortomolta a várost, ez azonban nem szegte kedvünket, nem úgy a fáradtság: ázottan és fáradtan döltünk be az ágyba, az egy óra alvás pedig éppen elegendő volt ahhoz, hogy a felhők elvonuljanak, a Nap pedig végre előbújjon. A metrómegálló szinte a szálloda előtt volt, így a közlekedéssel abszolút nem volt gondunk. A jegyek is egész barátságos árban voltak - értsd: a két napos jegyért 9 eurót fizettünk- így végre kipihenten és nagy lelkesedéssel indultunk a városba. A metró pontosan a dóm előtt tett le, így amikor felértünk a lépcsőn az impozáns épület tárult elénk: pontosabb tárult volna, mivel indokolatlanul sok ember korzózott a téren, látszólag valami ünnepség közepébe csöppentünk, ahol fiatalok, gyerekek és szülők konfettiket dobáltak a levegőbe. Nehézkesen ugyan, de körbejártuk a környéket, bejutottunk a Vittorio Emmanuel Galériába, ami természetesen csaknem olyan csodálatos volt - ha nem csodálatosabb -  mint a fotókon. Az egy másik történet, hogy a pénztárcám tartalma valószínüleg  egy Gucci gombra sem lett volna elegendő.:)
Természetesen igyekeztünk belevetni magunkat a nagyvárosi éjszakai életbe, hiszen akárhány ismerősünk megfordult a divat városában, az bizony számos élménnyel gazdagodott a bent töltött esték folyamán. Útunk az Arco della Pace környékére vezetett, miután forródródot kaptunk egy kedves ismerőstől, aki él-hal a városért. Igaz, hogy a műemlékbe torkolló sétálón számos bár várta a vendégeket, mi azonban egy igazi, autentikus olasz éterremre vágytunk pastaval, borral és egy nagy adag világhírű olasz vendéglátással. Nos, foghúzva és korgó gyomorral ültünk be az egyetlen erre hajazó éterrembe, ahol a kezdeti jó hangulat bizony hamar elszállt. A legnagyobb problémát még véletlenül sem az jelentette, hogy kétszer is rossz ételt hoztak ki, a gond sokkal inkább a pincérek reakciójában rejlett: tulajdonképpen ignoráltak minket, mintha ott sem lennénk, így nagy nehezen fizetés nélkül - értem itt a arrabbiata helyett kapott halas, majd bolognai tésztámra - a bortól kissé becsiccsentve távoztunk, hogy most már bizony mi szórakozni fogunk, így visszatértünka központnak számít dómhoz. A probléma csupán az volt, hogy szombat estéhez képest a környéken egyetlen hely sem volt nyitva, és hiába kérdeztünk helyieket, ők is csupán a fejüket rázták, amikor útbaigazitást kértünk. Egy óra reménytelen bóklászás után a lehető legnevetségesebb megoldást választottuk: teljes harci felszerelésben, magassarkúban, sminkben, ingben és zakóban a Galéria mellett található McDonald's-ben elfogyasztottuk életünk legroszabb Big Mac-jét, majd keserű szájízzel tértünk haza meginni azt a három üveg kis aperolt, amit még útban a szállodához vásároltunk.
A reggeli ébredést követően igyekeztünk elfelejteni az esti csalódást, így remélve hogy végre valami olasz, vagy legalábbis normális étel kerül elénk a legjobb értékelést kapott - és a legközelebb lévő- Vanilla Bakery felé vettük az irányt, és mennyire jól tettük! A kávézó amelett, hogy fantasztikusan édes berendezést kapott, zseniális ételeket kínál nevetséges áron. Mi egy hatalmas bagelt kértünk tojással, krumplival és kávéval, és mindösszesen 10 euróval lett könnyebb a pénztárcánk, viszont egy jó darabig nem korgott a gyomrunk. Amennyiben valamit ajánlani lehet a városban, az bizony ez a kávézó, ide mindenképp el kell látogatni!
Természetesen a kötelező köröket is lefutottuk, jártunk a Santa Maria delle Grazie templomban, ami olaszországi viszonylatban ugyan szép - dehát a ló se csúnya, na. Ezek után végig sétáltunk egészen a dómig, ahol végre megszereztük a nyaralás első olasz fagyiját , én pedig végre újra átélhettem a Portugáliában kóstolt isteni Santini-s mangó élményt!
Aperol ívás nélkül olyan eljönni Olaszországból, mintha kihagytad volna a fagyit, vagy éppen a jó öreg pastat, a dóm melletti Aperol Terasz pedig csak ránk várt. Itt aztán volt miből válogatni, a lényeg  persze az Aperol volt, az ki nem maradhatott! A kilátás csodás volt, ahogyan tér felé magasodva koccintottunk a hideg koktélokkal már el is felejtettük az előző napi kellemetlen élményeket. Egy kellemes Aperol után már csak egy kávé eshet jobban, erre pedig a Dolce and Gabbana/Bar Martini-re esett a választásunk - extra élményt vagy szolgáltatást ugyan nem kaptunk, a szemnek azonban jól esett a látvány.
Estére már-már ráéreztünk a város hangulatára, az előző napi csalódást pedig a Vittorio Emmanuel galériában igyekeztünk kompenzálni. Habozás nélkül esett a választásunk a Galleria Restaurant-ra és talán mondanom sem kell, ez az este végre úgy telt, ahogyan azt elvártuk: isteni borok és ételek, fenséges környezet és remek kiszolgálás. Igaz, ezért már mélyebben a pénztárcánkba nyúltunk, viszont az előző este árnyékában ez mit sem számított, hiszen végre azt kaptuk, amit elvár az ember egy olasz étteremtől.

Konklúzió:
Aperol Teraszt feltétlenül látogasd meg
Nagyon - ismétlem- nagyon sok tüneményes kávézó- reggeliző hely vár titeket, egy brunchot mindenképp iktassatok be (a Vanilla Bakery egy álom, ha bármit ajánlanék Milánóban, ez az a hely)
✓ Olcsón meguszható ( gyönyörű szállodában voltunk, Wizz air járattal, összesen kb 40 ezer forintba került, és ennél még kedvezőbben is ki lehet jönni)

x A központ semmiképp sem bulihely, vagy csak minket került el messziről
x Az Arco della Pace tökéletes környék az alapozásra, egy jó vacsorára azonban kevésbé
x Egy hétvégénél több nem biztos, hogy szükséges

Nektek mi a véleményetek a divat olasz fellegváráról? Elrabolta a szíveteket vagy inkább csak a pénztárcátok lett könnyebb?

Millió puszi és ölelés,
Laura




You May Also Like

0 megjegyzés